Ni kvinnor snackar om att föda barn..

..det känns i all ära som idioti att försöka sig på att spela in en liveplatta när man låter som en full variant av Elmer Fudd..

Do:s & Don’t:s vid manliga sjukdomsförlopp:

Do's:

  • Ät glass och skräpmat. (Det är ju synd om dig)
  • Snyt dig och gör det manligt. (Inte nog med att det är synd om dig, alla andra skall höra hur synd det är om dig också.)
  • Jaga tag i en riktigt bra serie du inte har sett en hel säsong av, placera dig i sängen och ha marathon. (Glöm inte att det är synd om dig)
  • Sök sympati hos nära och kära och proklamera med din manliga (nasala) tilltäppta röst att om man ändå hade haft lite wiskey hemma så hade man blivit frisk på ett kick. (ingen wiskey -> ingen manlig approach mot läkeprocessen -> extra synd om den sjuke)

Don’t:s

  • Få dåligt samvete för all skräpmat du häver i dig (Glass) under sjukdomstiden. (Inte manligt)
  • Tro att din bror villigt släpper en flaska Talisker bara för att din näsa läcker som en kran. (Alla som sett Brothers-reklamen för ett par år sen om bröderna som skulle bräcka varann inser att man är snäll till en gräns. Den dras tydligen vid 15-årig single malt.)
  • Anse dig sjuk nog att strunta i saker som sopor, tömma papperskorgar eller tömma kylen på förverkade mejerivaror. (Förr eller senare kommer mamma på besök och då är du helt plötsligt inte manlig längre. Du är pojken som har dekat ner dig och behöver lära sig en läxa om hygien och rutiner)
  • Underskatta vårvädret. (Rätt vad det är så känner du dig pigg nog att ta dig ut i vårsolen som lyser, du klär dig manligt i t-shirt och en vårjacka, bara för att landa i en regnskur och snålblåst 10 minuter från lägenheten.)


Detta är några av de observationer jag gjort under den vecka jag inte har bloggat utan helt enkelt varit sjuk. Drog på mig en elak förkylning under giget på Fars Hatt och som resultat så hade jag ingen ork att ta några höga toner.  Det märkliga var att det inte var fel på halsen utan det fanns ingen ork i kroppen att sjunga höga toner.

Ytterst märkligt.

Sen följde feber, snuva, huvudvärk och inte minst lock för öronen. Någon som nu fortfarande sitter i. Det är aningen jobbigt eftersom jag under kvällens besök i studion hade svårt att anpassa mig till den nedsatta hörseln på ena örat. Med lite tur (och wiskey) så släpper det nog under morgondagen.

Giget på Scandic blev ju förflyttat också. Vissa blev glada och vissa var inte alls lika lyckliga över det hela, men det känns i all ära som idioti att försöka sig på att spela in en liveplatta när man låter som en full variant av Elmer Fudd..

För er som undrar så kommer giget att bli lite annorlunda mot vanligt. Givetvis kommer det att bli pickadulverman, Anakin och alla de andra klassiska låtarna men även en hel del nya låtar som jag har jobbat på. Den som dyker upp och är social kommer nog att märka. Se bara till att få dit så mycket folk som möjligt. En liveplatta låter alltid bättre med en bra publik. (Och wiskey)

I övrigt kommer nog veckan att bjuda på lite roliga saker. Hemlisar än så länge, men det blir en spännande vecka som tar vid. Och som alla vet så är spänning väldigt manligt. Precis som wiskey.

Elaka bror...

;)