Apple schmapple

..där finns det organiserade kaoset som jag levde sida vid sida med i en alltför kännbar analog tillvaro..

Lilla lättlurade jag.

Fina prylar är bra att ha och som ambulerande musiker är det fantastiskt att ha en mobil studio i form av en Mac Book Pro med sig när man inte är i närheten av storstudion.

Dock är dyrast inte alltid bäst. Alla som såg Whitesnake förra året i Scandinavium insåg ju till exempel att en kväll på närmsta hotell med bra musiker i baren hade varit ett bättre alternativ.

Min kära dator behagade att ge upp både grafik och batterimässigt, vilket till slut ledde till att jag fick lämna in den för reparation mitt under semesterveckorna och då genomlida en väntan utan dess like.

För jag har nu insett genom min datorlöshet att jag har blivit den där jobbiga typen som inte kan leva utan sin laptop, för där finns det organiserade kaoset som jag levde sida vid sida med i en alltför kännbar analog tillvaro. Och visst är det i viss mån så att slagorden ”A clean desk i s a sign of a sick mind” nu också kan appliceras till större delen på den digitala verkligheten än den analoga. Mitt skrivbord är inte direkt uppstyrt ens på datorn, men det finns en trygghet i att veta att kaoset och min egna uppdelning och sortering finns där under det silvriga locket.

Utan dator däremot konverteras det nu så hanterbara digitala kaoset tillbaks till sitt alltförpåträngande analoga dito och gör mitt påtvingat kompakta liv ännu mer outhärdligt. Inte nog med att jag lever i en resväska för tillfället, jag måste ju dessutom sköta ett företag, hålla kontakten med bokare, jaga nya gig och skicka ett snällt mail till mamma lite då och då och berätta att allt går bra osv. 

Analogt kaos = dåligt.
(Vilket skulle bevisas)

Nu är jag däremot tillbaks i kända vatten. den silvriga maskinen i mitt knä kräver nu inte längre sladd med konstant ström för att fungera och skärmen ser ut som den skall, utan störande ränder och prickar.

Så nu får jag helt enkelt oroa mig för analoga problem som avspelade strängar, glömda texter och kallt kaffe.

Tills någon vänlig jävel får för sig att köpa en USB-driven muggvärmare till mig..

M