Hafsigt igen..

Med det så har jag nu dryga 30 år senare absolut inga problem att relatera till de flesta repliker i SOS-segelsällskapsresan

Det gungar under mina fötter, trots det faktum att jag nu sitter i studion och bloggar.

Inte för att dag 2 på Stena Danica var någon stormig dag på havet. Visst blåste det i tåg och vant, (var de nu har gömt dem på en passagerarfärja som tar 2300 pax), och det smällde väl lite i bogen, men jag har varit med om mycket värre. som till exempel på den gamla goda tiden då jag fortfarande gigade sittandes på en barstol.

Vissa dagar var det så illa att det var bud på att gaffa fast notstället i golvet och hålla en fot i golvet om pallen fick bakåtvikt. Det är såna dagar man lever för.

Jag är ju i det närmaste uppvuxen på havet och blev, endast en dryg vecka gammal, placerad i sittbrunnen på familjens segelbåt för den årliga semestern. Med det så har jag nu dryga 30 år senare absolut inga problem att relatera till de flesta repliker i ”SOS-segelsällskapsresan”, jag kan bli nostalgisk i gångarna på Willys när man passerar hyllan med Bullens Pilsnerkorv, och ordet krabbfiske kan utan problem locka fram minnet av hur flytvästen luktade när man låg på bryggkanten i Bleket.

Inte för att jag tor att det är det som ligger till grund för att jag jobbar så mycket på båtarna men det är något visst med att glida ut genom skärgården en solig morgon..

Imorgon är det tredje och sista gången för veckan jag gigar. Det är quiz-tajm och jag är rätt pepp för den här gången. Det snåriga kan vara att göra en quiz som har grunden i musiken men samtidigt speglar allmänna frågor om allt från politik till senaste TV-serien osv.

Dessutom så blir det inte kul om frågorna är för svåra heller, men jag har ju två turer på mig, så om det är för lätt på vägen till Danmark så kan man alltid skruva upp svårighetsgraden på hemvägen.

Den som quizzar får se..

M

Martin Brisshall