Kolhydraåthelvete

Tänk er själva. Skitsnygg tjej på den ena sidan av en klassisk amerikansk gata, och på andra sidan: Leif GW, flåsandes och med choklad runt munnen..

Som jag har längtat.

Nu har jag äntligen tagit steget mot total kris och helt enkelt satt mig på en ”sista-minuten”-diet. Sista minuten för vaddå undrar ni? 30-årskris? Påskmiddag med släkten? Nix. Svaret är ganska enkelt.

Kärlek.

När jag åkte till Grekland för mitt första jobb som musiker så vägde jag 105 kg.

När jag kom därifrån 6 månader senare vägde jag 75.

Och nu när man är sambo, kär och bara väntar på att få åka till LA för att hälsa på älsklingen som studerar teater sen nyår så vill man ju se sådär förbaskat bra ut. Man vill ju inte att de där extra ölen efter en lååång kväll på krogen, eller en eller flera hamburgare på väg till och från gig skall sabba återföreningen.

Tänk er själva. Skitsnygg tjej på den ena sidan av en klassisk amerikansk gata, och på andra sidan: Leif GW, flåsandes och med choklad runt munnen..

Not gonna happen, folks.

Så nu har jag och Jakob dragit igång träningen igen. Jag (som tidigare kört mycket löpning och kondition) har nu bytt till roddmaskinen istället. För er som inte har testat roddmaskinen så kan jag meddela att en rodd i lagom tempo i 3 km ger hela kroppen en ordentlig omgång. Armarna och bröstet är ju ganska enkelt uträknat en muskelgrupp som får sitt, men det som är värst är nog när man efter halva sträckan upptäcker att det inte är överkroppen utan undersidan låren och rumpan som lider pin.

Och som inte det var nog så blev det utfall med skivstång, situps och en hel del andra lår/ryggslut/sätesmuskelövningar under mitt första pass på ett tag.

Och trots stretching och tänjande av avdankade muskler så är fortfarande resultatet en fantastisk imitation av Zeb Macahan i hans glansdagar. Jag och Jakob insåg att om det här skall fortsätta så är det bara att börja bära cowboyhatt, odla ett fint silverfärgat hår och avla fram rättrogna söner och rida runt i Delsjöns skogar och leta indianer att hjälpa från elaka... öh... glassförsäljare?

Anyway, med träningen tillbaks på schemat innebär det också en ändrad kost. Jag har därför släppt allt vad gröt och pasta heter. Det nya nu är att helt skippa kolhydraterna. Eller ja, mestadelen av det i alla fall. Så det var med lite nyvunnen förundran och jävlaranamma som jag släntrade in på Ica ikväll och handlade på mig 2 kg morötter, 4 gurkor, Keso, 5 burkar tonfisk och knäckebröd.

Om inte det här funkar så kommer Leif GW inte bara att ha choklad runt munnen. Han kommer ha en gångstil som efter en schlagerkväll på Greta’s...


Martin Brisshall