Hej! Jag ringer från...

Jag: Har du gjort någon research på det här företaget innan du ringde?

Följande telefonsamtal utspelade sig för bara ett par minuter sedan:

Säljare (man i 40-års åldern): Hej! Är det här Brisshäll Entertainment?

Jag (trött och oengagerad): Ja?

Säljare: Vad bra! Jag ringer från (nåt företag med Skandia i namnet) och skulle vilja boka ett möte med Er, och om du har ett par minuter över så skall jag beräta varför.

Jag (Extremt medveten om att det sitter en säljare och inte en potentiell kund i andra änden av luren) : Öh, jaha? Du är medveten om att du pratar med en enskild firma hoppas jag. Jag ser inte någon direkt anledning varför du skulle vilja boka ett möte med mig.

Säljare: Jo, vi åker just nu runt och bokar möten med små och mellanstora företag för att erbjuda dem en webblösning där vi bygger en egen hemsida till Er, helt utan någon kostnad!

Jag: Har du gjort någon research på det här företaget innan du ringde?

Säljare: Öh, va? ...Näe?

Jag: Hade du gjort det så hade du ju sett att det finns minst två hemsidor som det här företaget driver, så ditt erbjudande är ju inte direkt något som intresserar mig. Tack för att du ringde och ha en trevlig da..

Säljare: *klick*

Jag: *asg!*

Det roliga i det här är att Västnytt och GP gjorde en stor grej om att det är folk som åkt på sådana här företag och blufferbjudanden för bara ett par dagar sen. Man tycker ju att de som nu pysslar med de här idiotiska samtalen borde ha anpassat sin strategi efter det och legat lågt.

Mitt råd till ALLA där ute som får ett sånt här samtal. Tacka nej, och ring någon som ni känner som bygger hemsidor. Inget i det här landet är gratis.

(Förutom ett gott skratt på bekostnad av pengakåta idioter)

Martin

Martin Brisshall