Snickarglädje!

*Paus för fnissande bloggläsare*

Jag vet inte riktigt hur det är med andra därute, men jag hade aldrig tänkt mig att jobba som musiker på heltid. Som många andra så lurade deltidsjobbet (eller för den delen; heltidsjobbet) alltid runt kröken som en bekväm men ack så tidskrävande backup.

Själv skulle jag bli industridesigner.

*Paus för fnissande bloggläsare*

Jodå, det skulle jag allt, och efter tre år Naturvetenskaplig linje med Industridesign som inriktning så var jag en bra bit på väg.

Men när man nu har ett antal år som heltidsmusiker i bagaget så kommer den där designer-ådran fram vid de tillfällen när man har tid över istället.

Som igår till exempel.

Vid sidan av trubadurandet så hålls adrenalintillförseln igång via det fantastiska bandet Motherpearl. En kvartett extremt kompetenta och drivna grabbar med en mycket spännande höst framför sig.

Bandet som fram tills nyligen hyrt in sig i en replokal fick nu helt plötsligt ta över kontraktet och disponera lokalen själva.

Lokalen i sig (L-formad och med grön heltäckningsmatta) bjuder en del motstånd när det gäller att möblera, men med tillgång till fantastiskt många Elfa-system och tillhörande hyllor så tedde sig uppgiften mycket enklare.

Lyckligt visslande kunde de flesta på gården observera en blond grabb i snickarbyxor promenera upp och ner till sin svarta bil med en uppsjö av kabelrännor, verktygslådor, sågar och annat, och glida iväg till ett nytt projekt med en ritning i 3D uppritad via Google Sketchup på laptopen.

Timmarna förflöt i ett stoft av gips, isolering, sågspån, och till viss del kaffe, och när dagen tog slut så hade bandet inte bara fått en arbetsbänk för att fixa gitarrer och instrument. Bänken funkar nämligen även som måttanpassat förvaringsutrymme för Live-PA:t som tidigare har stått överallt i lokalen. Belysningen sköts via fjärrkontroll och med en mängd nya hyllor på plats så får lokalen dessutom en helt annan (och bättre) akustik!

Gud hjälpe mig om jag någonsin köper hus..

:)

M

Martin Brisshall