Framgång för bakåtsträvare!

Där och då kände jag att jag ägde Brew House på egen hand..

Undrens tid är inte förbi, och inte julen heller för den delen. Däremot så har tiden fram till 4:e advent formligen flugit fram och har burit med sig en hel del glada och positiva milstolpar.

Vi kan ju börja med den intressanta satsningen på att lägga över allt analogt pappersvändande av noter och texter till en iPad. En helt överlägset bra investering som först nu börjar sätta sig i mitt medvetande. Tidigare var det alltid ett jäkla meck med att lösa texter och låtar, men med iPaden finns nu de flesta texter en googling bort och i de flesta fall dyker de upp snabbare än om man skulle stått och bläddrat i den gamla pärmen. Visst har det alltid varit en trygghet att ha den med sig, men när jag förra turen på Stena Saga lyckades glömma hela pärmen hemma så insåg jag att jag egentligen inte behövde den längre.

Som de flesta vet så använder jag ju sällan pärmen mer än att kolla i listan över låtar jag har i huvudet, för att minnas dem, men nu när musikquizzarna på allvar har slagit rot i den svenska krogmentaliteten så öppnas plötsligt en helt ny zon för att använda plattan.

I fredags var det stort jippo för Sweco på Brew House. Ett evenemang med drygt 600 gäster och där undertecknad var inplockad för att köra lite välkomstmusik och köra en quiz. Och gissa om det som tidgare kändes så krystat med formulär, laptop, bakgrunder, facit, mm, nu helt plötsligt blev ett enda långt segertåg där de olika momenten nu låg koordinerade med bakgrundsmusik, text, cue-punkter för bakgrunder och facit, allt lagt som en presentation där nästa steg bara var ett klick på skärmen. Hade jag velat så hade även alla frågor och animeringar kunnat skickas till en projektor och gett publiken en extra chans att hänga med på alla frågor.

Så när quizzen som började akustiskt senare eskalerade i bland annat ett medley med Journey, Joan Jett och Huey Lewis & the news, och inte minst en utslagsfråga till tonerna av ”Let me entertain you” så var det inte många i publiken som satt ner.

Där och då kände jag att jag ägde Brew House på egen hand, och om de så skulle ställa mig på Ullevi så skulle resultatet fanimej blivit exakt detsamma! Jag är redo nu! Ge mig världen på ett silverfat!

God jul!

Ps. Kära Tomten: jag önskar mig blyskor så att jag kan hålla fötterna på jorden framöver. Skall det vara så här framöver så kommer jag att behöva dem..

Martin Brisshall